Multimédia központ – egy kifejezés, amelyet egyre többet hall az ember, nagyjából azt is sejti, mire való, azt azonban nem biztos, hogy tudja, miért érdemes beszerezni. Mutatjuk, milyen előnyei vannak egy ilyen eszköznek.

A multimédia központ, más néven multimédia center az egyik legpraktikusabb megoldás, ha valaki szeretné egyszerűbbé tenni az otthoni szórakozást. Az eszköz képes beazonosítani és lejátszani a különböző médiafájlokat, legyen szó zenéről vagy videóról, érkezzen a jel külső vagy belső adattárolóról. Hab a tortán, hogy összeköthető az okostévékkel és a streaming-szolgáltatókkal is. Népszerű termék, nem véletlenül kapható ennyi különböző típus például az Alza webáruházában.

Csúcsminőség: 8K és 3D

Típustól függően más és más előnyöket lehet kiemelni. A praktikus eszköz képes internetes kapcsolattal és vezetékkel jelet fogadni, így használható a YouTube, a Netflix és az Alza Media esetében is. Előnye a felhasználóbarát kezelhetőség, amelyhez változatos lejátszási módok társulnak.

Egyértelmű, hogy a lejátszás minősége az egeket verdesi, másképp nem lenne maradása a piacon egy ilyen terméknek. Ez azt jelenti, hogy a hang 3D-ben, a kép pedig akár 8K minőségben is elérhető, ha ilyen eszközt választunk. Persze a 8K egyelőre luxus, amelyet kevés televízió képes lejátszani minőségvesztés nélkül, ezzel együtt a jövőbe fektet be az, aki ilyen készüléket szerez be. A multimédia központ megvásárlását mindenesetre a tévé képességeihez ajánlott igazítani.

Hogyan válasszak?

Mivel a multimédia center „agya” egy operációs rendszer, értelemszerűen rugalmasan bővíthetőek a lehetőségei. A speciális alkalmazásokkal meg lehet osztani az okostelefonok és tabletek képernyőjét, és megvalósítható a vezeték nélküli streamelés.

Vásárlás előtt mindenképp azt javasoljuk, hogy pontosan nézzünk utána, melyik típus lehet számunkra a legmegfelelőbb. Ha nem tudjuk pontosan, mit keresünk, bogarásszuk végig az internetes webáruházban található termékleírásokat, hogy minél több információt begyűjtsünk, ezek kellenek a jó választáshoz. Ha sikerült meghoznunk a tökéletes döntést, biztosan beleszeretünk majd a multimédia központtal járó kényelmes tartalomfogyasztásba.

A fotó forrása:

AntonSAN / Shutterstock.com