A Star Wars filmek már 1977 óta gyűjti rajongótáborukat, így nem meglepő, hogy már az esküvők világában is megvetette az űrtörténet a lábát. Igaz, vőfélyt még nem láttunk rohamosztagos ruhában, de az eljegyzési gyűrűk között már bőven találunk SW ihlette darabokat!

Talán a legtökéletesebb ezek közül a DTEK Designs által tervezett, lézerkard tematikájú eljegyzési gyűrű, melyre egyetlen Leia hercegnő sem mond nemet, ha megkéri kezét az ő Han Soloja.

Nem is csoda, hiszen a gyönyörűen metszett gyémántot a fehér- vagy sárga aranyból készült gyűrű két oldalán smaragdok (ha a Luke Skywalker nevével fémjelzettet választjuk), vagy rubinok (ha inkább a sötét oldalért és Darth Vaderért rajongunk) díszítik, a hagyományos fénykard részletek mellett.

Bár hivatalosan csak e két változatból választhatunk, a tervezők ígérete szerint hamarosan lehet majd kérni Obi-van kék és Windu mester lila fénykardjára hajazó jegygyűrűt is, természetesen zafírral és ametiszttel.

Az Erő jó oldalát hangsúlyozó eljegyzési gyűrű ára 515.000, – Ft-tól, a sötét oldalé pedig 365.000, -Ft-tól indul, a végösszeg függ a felhasznált drágakövektől és attól is, milyen aranyból készül a jegygyűrű.

Az sem baj, ha nem lézerkard a vágyad

Persze, a kétféle lézerkard ihlette eljegyzési gyűrűkön kívül vannak még más designerek által megálmodott modellek is.

Ilyen például az R2D2-ról formázott, gyémántokkal kirakott változat, vagy a színes gyémánttal díszített, köztársasági illetve lázadó jelképpel díszített jegygyűrűk, de még a híres X szárnyú vadászgépekre emlékeztető darabok is vannak!

Sőt, akár Halálcsillagot formázó ékszeres dobozt is vehetünk hozzájuk!

Az egyik legszebb szerelmi vallomás is a filmből való

 

– Szeretlek!

– Tudom.

A Star Wars: A birodalom visszavág című film egyik legemlékezetesebb jelenete az, amikor Han Solo és Leia hercegnő a férfi lefagyasztása előtti pillanatban vallanak egymásnak szerelmet.

Ezt a két rövid mondatot olyannyira magukévá tették a rajongók, hogy van, aki az esküvőn felhúzott karikagyűrűkbe véseti, más egyenesen a gyűrűsujjára tetováltatja, különleges eljegyzési gyűrű gyanánt.

Külön érdekesség, hogy az eredeti szövegben Han Solo azt válaszolta volna, hogy „Én is szeretlek”, de Harrison Ford elfelejtette a szöveget és mivel ezt a választ vagányabbnak tartotta, hát azt mondta: Tudom.

A rajongók pedig imádták érte!

Mindenkinek lehet egyedi eljegyzési gyűrűje!

 

Ha nem találjuk meg az ékszerboltokban fellelhető választékból a kedvünkre való eljegyzési gyűrűt, akkor sincs veszve semmi, hiszen több helyen egyedi elképzeléseket is megvalósítanak.

Egy ilyen eljegyzési gyűrűnél pedig nincs különlegesebb, szárnyaljon hát a fantázia!