Manapság egyre többen döntenek gázbojler cseréje villanybojlerre mellett. Ez valószínűleg azért van, mert a gázszolgáltatók folyamatos áremelései és a gázbojlerek egyre gyorsabb mértékű elavulása ezt indokolja. A bojler csere azonban nem csupán az eszköz kicserélésénél kezdődik. Az eszközt ugyanis el kell a falról távolítani, és a másik eszközt fel kell szerelni, emellett az eszközt a központi rendszerről is le kell kapcsolni, míg a másikat installálni kell.

A gázbojler eltávolítás, mint ahogy a nevében is benne van tehát egy gázos szakembert kíván meg, míg a villanybojler beépítése egy villamossági szerelő szakembert. Aki azonban bojlerek szerelésére szakosodott jóllehet mindkét feladattal képes elboldogulni, és az Ön otthonában is szakszerű munkát végez.

Önt is foglalkoztatja gázbojler cseréje villanybojlerre?

Akkor ez a cikk alighanem Önnek íródott. Cikkünkben ugyanis leírjuk mire is érdemes megrendelőként odafigyelnie, amikor szolgáltatót választ bojler cserére. A gázbojler cseréje villanybojlerre ugyanis egy igazán összetett feladat, és higgyék el nekünk, nem mindegy kit bíznak meg vele. A legtöbb esetben ráadásul a közös munka már a megfelelő eszköz kiválasztásánál elkezdődik.

De nézzünk szembe először is a tényekkel: Miért van szükség a gázbojler cseréjére villanybojlerre?

Nos, ha szükség nincs is rá azonban minden tekintetben ajánlott. Az egyik legfontosabb érv ugyanis nem más, minthogy a megfelelő hőmérséklet fenntartása érdekében legyen szó bármilyen melegítési feladatról a gáz bizony nagyon magas fenntartási költségekkel rendelkezik. Ugyanakkora teljesítmény elérésére a villanybojler használatával sokkal alacsonyabb áramfogyasztást érhetünk el, és habár a villanyszámlánk mindenképpen emelkedni fog, a töredékét fizetjük a gázszámlának.

A másik nagyon fontos érv, hogy miért is indokolt a gázbojler cseréje villanybojlerre az nem más, mint hogy a régi elavult készülékek sokszor gázszagot áraszthatnak magukból. A nem megfelelő tömítés miatt sokszor ereszthetnek is. Ez azonban még mindig nem akkora probléma, mint az égéstermék bekerülése életterünkbe, mely a régebbi gázbojlerek esetében előfordulhat. A szénmonoxid pedig egy csendes és láthatatlan gyilkos.

Egy készülék kiválasztásakor arra kell figyelnünk, hogy az adott villanybojler működését tekintve amennyire lehet energiatakarékos legyen. Sokan esküsznek a magas árra, amiért nem kapnak silány minőségű árut. A valóság azonban az, hogy már viszonylag olcsón is kiváló bojlereket lehet vásárolni.

Amennyiben a bojlerét webshopunkból vásárolja, úgy a bojler beszerelésén jelentőset spórolhat. Ide kattintva megismerheti jelenleg elérhető akciós modelljeinket, és tájékozhat a csere költségeiről. Cégünk vállalja a régi gázbojler eltávolítását és elszállítását is egyaránt.