Kisgyermekes szülőként az egyik legfontosabb dolog, hogy lakásunk makulátlanul tiszta legyen, hiszen kisbabánk, totyogónk sok felülettel érintkezik. Ez a szempont az utóbbi hónapok tükrében talán még fontosabbá vált. Tehát az elsődleges egy kiváló felületfertőtlenítő megtalálása.

Mivel tavasszal a vírushelyzet miatt hatalmas roham indult az üzletekben nemcsak a fertőtlenítők, hanem szinte minden tisztítószer iránt, így új alternatívákat kellett keresnünk. Sokan szavaztak bizalmat a régi idő fertőtlenítőinek, mint például az ecet, de be kell látnunk sem az illata, sem a hatékonysága miatt nem éppen a legjobb választás.

A jó fertőtlenítőszer kategóriája talán ott kezdődik, hogy széles hatású. Vásárlásnál mindig nézzük meg, hogy milyen típusú kórokozókat pusztít. Erre talán az ipari vagy egészségügyi fertőtlenítők a legjobb példák. Ezek általában sokkal több kórokozót pusztítanak el és a legtöbb esetben a szaporodásukat is gátolják. Alap, hogy egy felületfertőtlenítő virucid- vírus ellenes, baktericid- baktérium ellenes és fungicid- gomba ellenes. A legtöbb esetben a tuberculicid jelző is szerepel, tehát a szer a Tuberkulózis kórokozóját is elpusztítja.

A legjobb felületfertőtlenítők minden felületen megállják a helyüket. Az otthonunkban persze nemcsak járólap, csempe vagy parketta van. Fontos, hogy ne károsítsa a felületet, ne hagyjon foltot. Először mindig egy kis felületen próbáljuk ki a megfelelően hígított fertőtlenítőt, hagyjuk megszáradni és ha nem látunk elváltozást, használjuk bátran szerte a lakásban.

Fontos szempont még a kiszerelés mérete. Az ipari vagy egészségügyi felületfertőtlenítők akár 5-10 literes kannákban is kaphatók. Ez egy család háztartásában elég hosszú ideig elég, de azért kellemetlen ekkor súlyokat emelgetni minden takarításnál. Sok forgalmazó, gyártó már figyelembe vette ezt is és kapható 1-2 literes változat is.

A kiskereskedelmi forgalomban kapható felületfertőtlenítő árát mindenki ismeri, egy flakonnal, ami általában nincs 1 literes, 700-3000 Ft-ba kerül. A neten rendelhető fertőtlenítők ára eltérhet, de itt figyelembe kell vennünk, hogy mekkora kiszerelést választunk és milyen hatékonyságú márkájú.

A legfontosabb, hogy megtaláljuk, azt a terméket, amiben fenntartások nélkül megbízhatunk. Válasszon kínálatunkból és tudja családját biztonságban!