Van, akinek nagy dilemma, van viszont, akinek nem, hogy milyen legyen az eljegyzési gyűrű, mennyire fontos az eljegyzési gyűrűk ára? Ha böngészgetünk az internetes oldalak széles választékának tengerében, láthatjuk, hogy a választás korántsem egyszerű, mint amilyennek tűnik. A bőség zavara sem könnyíti meg a dolgunk, ha választásról van szó. Nem könnyű, hiszen a tökéleteset akarjuk.

Vannak olyan típusú hölgyek, akik a csillogást szeretik, vannak, akik a szolid mellett teszik le a voksukat. Eljegyzési gyűrűből is ennek alapján válasszuk ki a tökéleteset.

Vagy egyszerűbb talán, ha még gyűrű nélkül történik meg a leánykérés, és a gyűrűt meg majd kiválasszuk közösen? De az annyira romantikátlan.  Persze van, aki nem szereti a meglepetéseket, és ezzel nem kéretni akarja magát.

Első lépés: a kiválasztásra esett hölgy a csillogást kedveli jobban, vagy inkább szolidabb típus?

Ha az első csoportba esett bele a választott hölgy, akkor ajánlanám azokat a gyűrűket, amelyeket garantáltan észrevesznek az ujján.

Ezek azok a gyűrűk, amik az átlagon felüli menyasszonyok kezére lettek tervezve. Szebbnél szebbek, mutatósak és nem utolsó sorban, átlagosnak nem mondhatóak.

Túl sok? Visszavennél? A klasszikus sosem megy ki a divatból. Ami egyszerű, mégis gyönyörű, ez benne a különleges.

Ha ezen már mind túl vagyunk, át kell gondolni, hogy milyen értékben választanánk gyűrűt. Ez azonban egyéni, mindenki költsön annyit az eljegyzési gyűrűre, amennyit nem sajnál.

„Az eljegyzési- és jegygyűrű viselése a magyar hagyomány szerint Magyarországon a szerelmi gyűrűk napjainkban ismeretes ajándékozási, viselési szokásainak története a XIX. század elejéig nyúlik vissza.

A vőlegény egy szép egyköves (szoliter) (napjainkban már teret kapnak az egyedi, több köves változatok is) gyűrűvel eljegyzi párját.
Ez a mátkagyűrű, az eljegyzési gyűrű. Az esküvői ceremóniára közös ízléssel választanak egy pár karikagyűrűt, amely a XX. században vált a szerelem zálogává.

Napjainkban divattá vált a német területekről származó belülre vésett szöveg, mely az üzenet intimitását jelzi.

Az eljegyzési/mátka gyűrű és jegygyűrűk viselésének szokása több elméletből eredeztethető. Egészen a XX. századig fennmaradt hagyomány, hogy a bal kéz negyedik ujjából közvetlenül a szívhez vezet egy ér, ezért ez az ujj kiváltképp alkalmas a szeretettel, szerelemmel kapcsolatos gyűrű viselésére. A reneszánszból származnak bizonyos asztrológiai hozzárendelések is, miszerint a negyedik ujj a Nap, Apolló köréhez tartozik, amely sok derűt és pozitív vonást tartalmaz.

Napjainkban, jegyben járáskor a bal kézen viselt eljegyzési gyűrűk a frigy alkalmával átkerülnek a jobb kéz negyedik ujjára, és a továbbiakban ez az ujjunk ékeskedik életre szóló választásunk zálogával, a jegygyűrűvel.

A különböző néphiedelmeken nyugvó viselési szokásokat mára felváltotta a praktikum, az érzelmi, a kulturális és az esztétikai sokszínűség. Szolgáljanak a tradíciók iránymutatásként, Viseljétek azon a kézen karikagyűrű és eljegyzési gyűrűiteket, amelyiken kényelmesnek, praktikusnak gondoljátok!” Forrás: http://www.sophiemolnardesign.com/az-eljegyzesi-es-jegygyuru-viselese-a-magyar-hagyomany-szerint/