A leylandi ár meghatározásában nagy szerepet játszik a növény termesztése is. Ahogy minden növény így a leylandi ciprus is megkívánja a gondos és szakszerű termesztési technológiát.

Nagy hangsúlyt és figyelmet kell fektetni a telephely kiválasztására illetve kialakítására melynek igen jelentős anyagi vonzatai vannak. A termesztés során különböző anyagokat, földet, cserepeket, tápokat, növényvédelmi vegyszereket és a növénytermesztési eszközöket használnak fel, melyek alakítják a leylandi árát. Továbbá a munkafolyamatokat is figyelembe kell venni például ültetés, gondozás.

A növényeket lehet géppel vagy kézi úton is ültetni. Az ültetéshez ugye szükség van cserépre, ültető közegre és a növényre. Ezen dolgoknak el kell jutniuk a gyártótól a telephelyre ismét kiadás keletkezik. A termesztés során a növényeket ápolni, gondozni kell. A frissen ültetett dugványokat takarni kell, amihez erre alkalmas árnyékoló hálóval ellátott sátrat kell építeni. A cserépben lévő gyomokat el kell távolítani amit sajnos gép nem tud elvégezni. Rendszeres locsolást, tápanyagozást és növényvédelmet igényel. A leylandi árát a következő dolgok is alakítják. A növényvédő szerek illetve tápanyagok helyes dózisát ki kell mérni vagy az erre alkalmas adagoló gépeket fel kell tölteni és beállítani majd a növényekre felvinni. A tápoldat adagoló készülékek igencsak drágák, de ha manuális módon visszük fel akkor is kiadásunk keletkezik.  A leylandi ciprus egy igen gyorsan növő fajta ezért támaszték kell neki. A támaszték általában bambusz karó szokott lenni. A növény tövéhez be kell szúrni a bambuszkarót majd rögzíteni a növényt. Ez igen hosszadalmas és fárasztó munkafolyamat.  A szép növény elérése érdekében szükség van metszésre is, melyet évente 1 vagy 2 alkalommal végeznek.

Amint látjuk a termesztés igen összetett és időigényes feladat, ami nagyban befolyásolja a leylandi árát. A növények vásárlásakor ez jusson eszünkbe.