Bár ajánlott, hogy a nyílászáró csere még a hideg, faggyal járó hónapok előtt végbe menjen, gyakran előfordul, hogy a megrendelő csak a téli hónapokban fedezi fel, hogy nyílászárója elöregedett. Ilyenkor legyen szó arról, hogy egy családi ház erkélyajtója nem nyílik megfelelően, vagy akár egy műanyag ablak Budapest egy kis lakásában nem szigetel kifogástalanul, érdemes hónaptól függetlenül gyorsan megejteni a nyílászáró cserét. Hogyan történik egy téli nyílászáró csere és milyen ablakot érdemes választani? Mutatjuk!

Lehetséges a nyílászáró csere télen is?

Tévhit, hogy télen lehetetlen a nyílászáró csere, amint az is, hogy egy olyan hosszan elnyúló folyamatról van szó, ami alatt teljesen kihűl a lakás. Ma már egy-egy ablak cseréje maximum két órát vesz igénybe, így az az idő, ameddig nincs az ablakkeretben nyílászáró, csupán egy átlagos szellőztetésnek felel meg.

A legtöbbször a megrendelő kérheti, hogy a szakemberek helyiségről helyiségre haladjanak a munkálatokkal, így a nyílászáró csere csupán az adott szobát hűti le teljesen, nem az egész épületet, lakást. Ezzel a módszerrel bár lassabban történik a csere, jóval kisebb az energiaveszteség, így a megoldás is jóval kedvezőbb pénztárcájának.

Válasszon hőszigetelő ablakot!

Amennyiben épp most áll nyílászáró csere előtt, érdemes hosszútávra terveznie új ablakával. Mivel az elégtelenül hőszigetelő ablakok okozzák a legnagyobb többletköltséget a hideg hónapokban, érdemes befektetni egy kicsit drágább, de megfelelően jó hőszigetelő tulajdonsággal bíró ablakba. Mitől is lesz egy ablak hőszigetelő? Mutatjuk!

A mai ablakok többsége már kétrétegű, ha nem háromrétegű üveggel készülnek. A kétrétegű üvegezésű ablak két 4 mm vastagságú üveglapból áll, amelyek között 16 mm vastag argongáz réteg található. Az argon nemesgáz jóval nagyobb hőszigetelést biztosít, mintha ugyanezen két réteg között levegő lenne.

A kétrétegű üveggel készült ablakok mellett ma már jóval nagyobb hőszigetelést nyújtanak a háromrétegű üvegezésű ablakok. Ezek a nyílászárók három üveglapból és így két argongáz rétegből állnak. Természetesen ezeknek a típusú ablakoknak magasabb az előállítási ára, viszont cserébe az üvegfelületen jelentkező hőveszteség mérésére szolgáló “Ug” értékük is kisebb, így hosszútávon a fűtésszámla csökkenésével megtérül az ebbe a típusba fektetett pénz.

Műanyag ablak Budapesten és vidéken is!

Sokan úgy gondolják, egy műanyag ablak sokkal kevésbé környezetbarát, mint a fából készült keretű ablak, pedig ma ez már nem feltétlenül igaz. A műanyag ablak belső légkamrás szerkezeténél fogva jóval kiválóbb hőszigetelést nyújt, mint fából készült társa, ugyanis a manapság általában 5, de gyakran 7 kamrás ablakok üreges kialakításuknak köszönhetően további levegőrétegekkel járulnak hozzá a megfelelő hőszigeteléshez.

VEKA műanyag ablak Budapest bármely pontján megfelelő választás lehet a Föld sorsát szem előtt tartó megrendelőknek is, ugyanis a cég által gyártott ablak profilok 97.5%-ban újrahasznosíthatóak úgy, hogy közben a VEKA szigorú minőségpolitikájának köszönhetően csúcsminőségűek. A VEKA továbbá 3 európai újrahasznosító üzemmel járul hozzá a környezettudatosabb nyílászáró cseréhez. Emellett 2021 januárjában bejelentette, hogy egyik fő célja bevezetni az újrahasznosított anyagok használatát számos fővonali profilján is.

Az őszi nyílászáró csere ajánlott, viszont a téli hideg sem állíthatja meg egy új műanyag ablak Budapest bármely pontján történő beszerelését a nagy szakértelemmel rendelkező szakembereknek. Amennyiben épp ablakcsere előtt áll, nézzen szét a kitűnő hőszigetelő tulajdonsággal bíró VEKA ablakaink széles kínálatában és kérjen árajánlatot nyílászáró cserére még ma!