A hollandiai Heineken gyárakból kerül ki a világ egyik legtöbb országában forgalmazott söre, a Heineken. A Heineken története 1864. február 15-én indult, amikor Gerard Adriaan Heineken édesanyja anyagi támogatásával megvásárolta a “De Hooiberg” nevű sörfőzdét Amszterdamban. Az első Heineken márkájú sör 1873-ban került forgalomba Heineken Bierbrouwerij Maatschappij cég megalakulásával. A márka hamar híres lett, két évvel később megnyerte az Arany Medált Párizsban, aminek köszönhetően a franciaországi árusítás is megkezdődhetett.

A cég története innentől kezdve töretlenül ívelt felfelé, és az elmúlt években több gyárat is alapítottak, így jelenleg nemcsak Hollandiában, de az Egyesült Királyságban, Írországban, Indiában, Szerbiában, Új-Zélandon, Costa Ricában és Saint Luciában is van már gyáruk. Az értékesítés több mint 170 országban folyik világszerte, köztük Magyarországon is. Az eredeti Heineken sör eredetileg barna üvegekben került forgalomba, de pár éve áttértek a zöld üvegekre. De a Heineken söröket nemcsak az üvegükről, de egyedi karakteres-citrusos ízvilágukról is meg lehet ismerni.

Milyen Heineken söröket találunk a hazai forgalomban?

A Heineken söröket szinte minden élelmiszerboltban megtalálhatjuk Magyarországon, de az italwebáruházak kínálatában is. A Heineken söröket üveges és dobozos kivitelben is megtalálhatjuk, alapvetően 5 % az alkoholtartalmuk, de létezik alkoholmentes Heineken sör is. Ízesített sört a Heineken márka kínálatában nem találunk, de a Heineken gyár több sörgyárat és márkát is birtokol, más márkák esetében találunk ízesített söröket is. Ha a hamisítatlan Heineken ízvilágot szeretnénk élvezni, akkor nemcsak boltból vásárolhatunk Heineken söröket, hanem például az italkereso.hu kínálatából is.