Néhány pontban leírjuk, hogy mire érdemes odafigyelni kannabisz olaj (CBD olaj) vásárlása esetén. Mielőtt választana a különböző erősségű kender olajok közül, az alábbi pontokat vegye figyelembe:
• Forduljon orvosához, beszéljen kezelő orvosával minden olyan étrend-kiegészítésről, amit Ön szedni szeretne, és hallgassa meg a tanácsát. Meglepően sok ember saját orvosa tanácsára ismerte meg ezeket a termékeket.
• Nem ajánlott a kannabisz olaj fogyasztása, ha más erősebb készítményeket írtak elő Önnek.
• A kannabisz olaj termékeket nem szabad a hagyományos gyógyászati ápolás helyettesítőjeként használni, hanem csak az egészséges életmód részeként, mint étrend-kiegészítő.
• Ha kannabisz olaj termékekről van szó, mindig minőségi termékeket válasszon.
• Legyünk figyelmesek és körültekintőek, mindig ellenőrizzük, hogy a termék szerepel-e az OGYÉI által nyilvántartott, bejelentett étrend-kiegészítők listáján, és rendelkezik-e notifikációs számmal. Győződjön meg arról, hogy az étrend-kiegészítőket egy harmadik fél laboratóriumában teljes körűen tesztelték, és hogy az összes összetevő és hatóanyag megfelelően van kimutatva, és ellenőrizve, illetve magyarul is fel van címkézve
• Vásárlás előtt olvassuk el az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF), ami nem csak egy tájékoztató az ügyfél részére, hanem szerződésnek minősül, így az eladó cég adatait is kell tartalmaznia, a lehető legrészletesebben (cégnév, székhely, adószám, stb.). Ezek a hivatalos, formailag kötelező adatok sok esetben kimaradnak, így nem derül ki belőle, melyik “”kamu”” cég áll az értékesítés mögött.