Egy kert megléte óriási kiváltság, melynek pozitív hatásait leginkább nyáron érezni, amikor beüt a jóidő és kimozdulva a négyfal közül, a kertben vehetjük ölünkbe laptopot vagy éppenséggel fogyaszthatjuk el az ebédünket. Ám ennél jóval sokszínűbbé is tehetjük a kerti létet, a következő kiegészítőkkel mindenképp:

1. Kerti partik alapkelléke: a grill

Az ember szeret társaságban lenni (főleg a hosszas bezártság után), ezt mindannyian tudjuk, de amit még ennél is jobban szeretünk, az a társas evés-ivás. Ehhez pedig elengedhetetlen egy kerti grill, ami nemcsak a barátokat hozza össze, de remek lakomákat is kínál, általában egy jéghideg sör társaságában.

2. Barnuljunk otthon!

Biztosan sokunkkal megtörtént már, hogy már nagyon vágytunk egy kis napfényre, illetve a szabad levegőre és csak azért mentünk ki a strandra vagy tópartra, hogy egy kicsit napfürdőzzünk. Bár előbbinél gyakorta megesik, hogy kisebb csatákat kell vívni egy-egy napágy megszerzésért, ezért érdemes a kertünket is gazdagítani egy ilyen heverővel.

3. Szórakozás az egész család számára

Gyermekkorunk legszebb emlékei közt biztosan szerepel egy-kettő majálisokról, különböző rendezvényekről, ahol a ringlispíl és a céllövölde mellett a trambulin volt az egyik legnagyobb sláger. Mostanra már kedvező áron is beszerezhetők, ami nemcsak a gyerekek, de a szülők számára is szórakozást biztosítanak.

4. Ahol összegyűlik a család

A család a legfontosabb – tanítja a Keresztapa című film – és ezt a kapcsolatot ha havi rendszerességgel is, de egy ebéd vagy vacsora formájában ápoljuk. Viszont nyáron ezt általában a szabadban tartjuk és ilyenkor jól jön egy kerti asztal szett, ami legalább akkora kényelemmel szolgál, mint a beltéri étkező. Egy ilyen beruházást a mindennapokban is tudunk kamatoztatni, így napi családi étkezésket nem ventillátor vagy a klíma zajában kell eltölteni.

5. Nappal tölt, este világít

Sokan szeretjük kerti törpével vagy más kiegészítővel díszíteni kertünket vagy akár a virágágyásunkat. Ezek többnyire esztétikai célokat szolgálnak, de gondolt már arra, hogy ezek funkcióval is gazdagíthatják kertjét? A megújuló energiaforrások térnyerésének köszönhetően már webáruházak tömkegelében megtalálhatók a napelemes lámpák, fényfüzérek, amik nemcsak hangulatásabbá, de fényesebbé is varázsolják a kertet a nyári estéken.

5+1 Mozi a hátsókertben

Mi lesz ma a TV-ben? Mit adnak a moziban? Gyakran felmerülő kérdések ezek egy család életében. Egyszerű rá a válasz: irány kert! Amerikában már régóta trend, hazánkba viszont most kezd újra visszatérni és egyre nagyobb népszerűségre szert tenni a kertmozi. Nincs más dolgunk, mint beszerezni egy projektort, ha nincs nagyobb fehér falfelület a közelben, egy fehér lepedőt rögzíteni, kikeresni a kedvenc filmünket és már kész is.