Kevesen juthatnak be

Évek óta próbálok bejutni 1-1 általam érdekesnek talált helyre a Kulturális Örökség Napjai alkalmával, de eddigi tapasztalatom szerint ez nagyjából lehetetlen. Miért csak néhány száz ember látogathatja meg ezen a 2 napon ezeket a tényleg érdekes helyeket? Miért nem nyitják meg többször egy évben, vagy biztosítanak több csoportnak látogatási lehetőséget? Hogy van az hogy az időpontok hetekkel elúbb betelnek? Ennek így sok értelme nincsen.......

A szerkesztők megjegyzése

Tisztelt Látogató!
Egyrészről sajnálom, hogy ismét nem sikerült bejutnia egy-egy érdekes helyszínre, másrészről - lehet, hogy nem szép tőlem - örülök, hiszen ez azt jelenti, hogy helyszíneink népszerűek, így jövőre is számíthatunk érdeklődésükre.
Évek óta kérdés, hogy miért csak egyetlen hétvégén nyitnak meg a helyszínek? Hát, több oka van ennek. Talán a legelső, hogy a Kulturális Örökség Napjai ünnepi hétvége, ha minden hónapban megrendeznénk, unalmassá válna, a látogatók elveszítenék érdeklődésüket. Másrészt helyszíneink jelentős hányadában olyan munka zajlik, melyet zavarnának a folytonos látogatások. Végül, de nem utolsó sorban azok, akik megnyitják a kapukat, önkéntes munkát vállalnak, azért semmiféle ellenszolgáltatást nem kapnak. Úgy gondolom, így is köszönettel tartozunk nekik, hogy lehetővé teszik számunkra a látogatásokat.
Csak azt tudom javasolni, már nyár elején kezdje el figyelni a honlapot, kísérje figyelemmel, mikor jelennek meg azok az épületek, melyeket szívesen meglátogatna, és azonnal jelentkezzen.
Végezetül pedig nagyon remélem, így is tartalmasan tudta eltölteni a hétvégét, talált olyan helyszínt, programot vagy sétát, mely kedvére való volt. Ahol én jártam, ott nagyon kedvező tapasztalatokat szereztem, vezetőink kedvesek és felkészültek voltak, mindenhol hallottam újat, érdekeset.

Barátsággal:
Ghyczy Gabriella
országos szervező