köszönet

Kapcsolódó helyszín/rendezvény/séta: 
Püspökszilágy és Kőszeg

Gratulálok Püspökszilágy illetékeseinek, első sorban Tordai Sándor polgármester úrnak, Kiss Róbert diakónus úrnak az örökségnapi rendezvényekért! Jól láthatóan kitették a KÖN zászlaját mindhárom hely előtt, volt bőven emlékbe elvihető írásos anyag, mindkét napon 10-20 óráig lehetett felkeresni, ezért nem okozott gondot a több településre ellátogatni kívánóknak a betervezése. Gondoskodtak feliratokról, kérdezősködés nélkül megtalálható volt a jól felszerelt tiszta mosdó stb. Mosolygós, készséges, felkészült helybéliek fogadták a látogatókat, ha kellett, akár külön-külön egyenként is körbesétáltak az érdeklődőkkel. Fényképek, térképek, gyermek foglalkoztatás, sütés, koncert, falunéző séta, az állandó mellett a két napra rendezett időszaki kiállítások várták a Cserhátaljára érkező országjárókat. Csodálatos élményben volt részünk és kedves lokálpatrióta vendégszerető honfitársakat ismerhettünk meg. Jól tették, hogy beneveztek a KÖN-re! Hálásan köszönöm a különleges élményt!
A nagyságrenddel nagyobb településen, Kőszeg városában jártunk szombaton. Ott is kitettek magukért, több helyszínen, tucatnyi rendezővel várták az érdeklődőket. Különleges volt az egykori árvaház felújítás alatt lévő épületében vezetett szakmai séta. A Kálvária templomban tartott kora délutáni érdekes, részletes, komoly előadást telt ház mellett hallgathattuk, pedig ugyancsak távol esik a város műemlékekben gazdag központjától. Számomra Kern István úrnak a kávéházi emlékeket bemutató időszaki tárlata és a máskor csak bejelentésre látogatható Postamúzeum jelentette a legnagyobb élményt. Külön köszönet Haris Andrea művészettörténésznek a séta vezetéséért és a vetített képekkel illusztrált előadásért, továbbá Győrffy Gábor turisztikai menedzser úrnak a közreműködésért!
Jól esett ismerős országjárókkal találkozni mindkét nap.
Haraszti Gábor elnök, Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület

A szerkesztők megjegyzése

Tisztelt Elnök Úr!
Nagyon köszönjük a visszajelzést, nagy öröm számunkra, hogy meg volt elégedve a programokkal. Ezúton mi, a KÖN országos szervezői is gratulálunk az említett programokat lebonyolító önkénteseknek!