Vendégkönyv

Köszönet

Köszönet

Kapcsolódó helyszín/rendezvény/séta: 
sok helyszín alapján

Tisztelt Szervezők!

Köszönöm, hogy lehetővé tették ezen sok szép, érdekekes helyszín megtekintését !
Külön köszönöm, hogy ilyen jól áttekinthető listát készítettek az internetre !)

Köszönettel: Joó Lajos

A szerkesztők megjegyzése

Köszönjük az elismerő szavakat, örülünk, hogy jól érezte magát!

köszönet

köszönet

Kapcsolódó helyszín/rendezvény/séta: 
Püspökszilágy és Kőszeg

Gratulálok Püspökszilágy illetékeseinek, első sorban Tordai Sándor polgármester úrnak, Kiss Róbert diakónus úrnak az örökségnapi rendezvényekért! Jól láthatóan kitették a KÖN zászlaját mindhárom hely előtt, volt bőven emlékbe elvihető írásos anyag, mindkét napon 10-20 óráig lehetett felkeresni, ezért nem okozott gondot a több településre ellátogatni kívánóknak a betervezése. Gondoskodtak feliratokról, kérdezősködés nélkül megtalálható volt a jól felszerelt tiszta mosdó stb. Mosolygós, készséges, felkészült helybéliek fogadták a látogatókat, ha kellett, akár külön-külön egyenként is körbesétáltak az érdeklődőkkel. Fényképek, térképek, gyermek foglalkoztatás, sütés, koncert, falunéző séta, az állandó mellett a két napra rendezett időszaki kiállítások várták a Cserhátaljára érkező országjárókat. Csodálatos élményben volt részünk és kedves lokálpatrióta vendégszerető honfitársakat ismerhettünk meg. Jól tették, hogy beneveztek a KÖN-re! Hálásan köszönöm a különleges élményt!
A nagyságrenddel nagyobb településen, Kőszeg városában jártunk szombaton. Ott is kitettek magukért, több helyszínen, tucatnyi rendezővel várták az érdeklődőket. Különleges volt az egykori árvaház felújítás alatt lévő épületében vezetett szakmai séta. A Kálvária templomban tartott kora délutáni érdekes, részletes, komoly előadást telt ház mellett hallgathattuk, pedig ugyancsak távol esik a város műemlékekben gazdag központjától. Számomra Kern István úrnak a kávéházi emlékeket bemutató időszaki tárlata és a máskor csak bejelentésre látogatható Postamúzeum jelentette a legnagyobb élményt. Külön köszönet Haris Andrea művészettörténésznek a séta vezetéséért és a vetített képekkel illusztrált előadásért, továbbá Győrffy Gábor turisztikai menedzser úrnak a közreműködésért!
Jól esett ismerős országjárókkal találkozni mindkét nap.
Haraszti Gábor elnök, Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület

A szerkesztők megjegyzése

Tisztelt Elnök Úr!
Nagyon köszönjük a visszajelzést, nagy öröm számunkra, hogy meg volt elégedve a programokkal. Ezúton mi, a KÖN országos szervezői is gratulálunk az említett programokat lebonyolító önkénteseknek!

Balatonfűzfő, Klebersberg iskola

Balatonfűzfő, Klebersberg iskola

Kapcsolódó helyszín/rendezvény/séta: 
Balatonfűzfő, Jókai u. 19.

Kedves Szervezők, szeretnék köszönetet mondani a balatonfűzfői Klebersberg iskolában a rendkívül kedves vendéglátóknak. Az Örökség napokban az a fantasztikus, hogy a kiemelt, ismert műemlékeink mellett figyelmet kaphatnak ezek a kevésbé ismert épületek, és a hozzájuk kapcsolódó történetük. A Klebersberg iskola, beleágyazva Fűzfő, és az ország sorsába, történetébe - nagyon érdekes program. Az, hogy az iskolában idegenként is úgy fogadtak, mint egy régi diákot, vagy hazatérő kedves rokont, csak hab volt a tortán. Nagyon köszönöm! Sinkó Judit

KÖN programfüzet

KÖN programfüzet

Tisztelt Szervezők,

Érdeklődnék, hogy lesz-e idén Fidelio programfüzet?
Ha igen, mikor és hol lehet hozzájutni?

Válaszukat előre is köszönöm!

Üdvözlettel,
Molnár Edina

A szerkesztők megjegyzése

Már megjelent a programfüzet, a fidelio szokásos terjesztési helyein érdemes keresni. Ha nem tud ilyen helyeket és budapesti, a Budapest I. kerület, Dísz tér 15. szám alatti de la Motte-Beer-palotában biztosan talál. Nyitva tartás: hétfő kivételével naponta 10-18 óráig.

Szathmáry Lajosné

Szathmáry Lajosné

Kapcsolódó helyszín/rendezvény/séta: 
VII. Dob utca 46/B

Drága Marika, nagyon hálás vagyok a vasárnapi megemlékezésért. Azt hiszem igazán méltó volt Seres Rezső emlékéhez. Kicsit sírtunk, kicsit nevettünk sokat énekeltünk. Tündérek sütöttek éhes szájaknak pogácsát és kiflit, bort is kaptunk, fehéret és vöröset. A házban kiállítottatok személyes anyagokat. Te vagy a lelke a ház és a lakás lakója. A Te áldozatos és szívós munkádnak köszönhetjük a zenét, az éneket az ott lévő emberek mind szerették egymást! "Mert ugye szeressük egymást gyerekek"
Sok puszit küldök ismeretlen ismerősként: Tóth Jutka tothjutka@freemail.hu

Programfüzet

Programfüzet

Érdeklődnék, hogy lesz e letölthető programfüzet vagy Fidelio?

Programfüzet

Kérném szépen töltsenek fel olyan programfüzetet, ami nyomtatható verzíó, így már jóval előbb értesülhetünk a meghirdetett
programokról. Sajnos a füzeteket sosem tudjuk elérni sehol, a jelenlegi programokat pedig nem lehet kinyomtatni.

Köszönettel: Kovács Ferencné

A szerkesztők megjegyzése

Kedves Kovács Ferencné!

Sajnos - technikai okok miatt - egyelőre nem tudjuk lehetővé tenni a helyszínek, programok és séták nyomtatható formában való elérhetőségét. A fidelio viszont megjelent tegnap, remélem, idén hozzá tud majd jutni. Ha ez alkalommal sem sikerülne, kérjük, írjon nekünk a szerkesztoseg@oroksegnapok.hu e-mail címre, hogy együtt találjuk ki, mit tudunk tenni.

Üdvözlettel:
Ghyczy Gabriella
országos koordinátor

csak magyar nyelvű honlap

csak magyar nyelvű honlap

Kapcsolódó helyszín/rendezvény/séta: 
Európa, Kárpát-medence

Tisztelt Szervezők!
Magyarul nem tudó külföldi vendégeim jönnek Budapestre, akik a kulturális örökség napjaira is kíváncsiak lennének. Nekik ajánlottam volna a http://www.oroksegnapok.hu oldalt, de láttam, hogy nem érdemes, mivel a honlap csak magyarul van. Pedig ha komolyan vesszük akár az európaiságot, akár a környező népekkel való együttműködést, hasznos lenne, hogy elérhetők legyünk idegen nyelven is, ne csak magyarul.
Tisztelettel:
Szabó Pál

hiányos

hiányos

Tisztelt Szervezők!

Idén 2. alkalommal vettünk részt portánkkal a KÖN rendezvénysorozatán, nagy örömmel!
Tavalyi indulásunkkor kedveskedtek a szervezők programcsomaggal: a jellegzetes zászlóval, kis plakáttal, műsorfüzettel. Sajnálatos módon idén semmilyen propaganda anyagot nem kaptunk. (Zászló eleve volt, nem is vártuk volna el...)
Ennek ellenére - a helyi szervezésnek és megyei médiának köszönhetően - szép számmal voltak érdeklődők, látogatók, számos dicséretet kaptunk.
Péntek Nóra

A szerkesztők megjegyzése

Kedves Nóra!

Nagyon örülünk sikerüknek, gratulálunk hozzá, és köszönjük ennek érdekében végzett munkájukat. Igen, nagyon sok múlik a helyi média mozgósításán, örülünk, hogy erre is fordítottak gondot.
Nagyon szívesen küldtük volna a szokásos propaganda anyagot, de 2013-ban sajnos nem rendelkeztünk elegendő anyagi forrással, ezért maradt el. Most mindössze arra volt lehetőségünk, hogy a letölthető anyagok közé feltegyük a plakát nyomtatható verzióját, és hogy megjelentessük az országos programfüzetet, melyet a fidelio a szokásos terjesztési helyekre szállított ki.
Úgy gondoltuk azonban, még így, "szorosra húzott nadrágszíjjal" is érdemes nekivágni, mert mindennél fontosabb, hogy ne szakítsuk meg ezt az immár több mint húszéves rendezvénysorozatot.
Reméljük, a "mostohább" körülmények nem szegték kedvüket, és jövőre újra csatlakoznak!

Kívánunk sok sikert az év hátralévő részéhez is!

Üdvözlettel és barátsággal:
Ghyczy Gabriella
országos szervező

Kevesen juthatnak be

Kevesen juthatnak be

Évek óta próbálok bejutni 1-1 általam érdekesnek talált helyre a Kulturális Örökség Napjai alkalmával, de eddigi tapasztalatom szerint ez nagyjából lehetetlen. Miért csak néhány száz ember látogathatja meg ezen a 2 napon ezeket a tényleg érdekes helyeket? Miért nem nyitják meg többször egy évben, vagy biztosítanak több csoportnak látogatási lehetőséget? Hogy van az hogy az időpontok hetekkel elúbb betelnek? Ennek így sok értelme nincsen.......

A szerkesztők megjegyzése

Tisztelt Látogató!
Egyrészről sajnálom, hogy ismét nem sikerült bejutnia egy-egy érdekes helyszínre, másrészről - lehet, hogy nem szép tőlem - örülök, hiszen ez azt jelenti, hogy helyszíneink népszerűek, így jövőre is számíthatunk érdeklődésükre.
Évek óta kérdés, hogy miért csak egyetlen hétvégén nyitnak meg a helyszínek? Hát, több oka van ennek. Talán a legelső, hogy a Kulturális Örökség Napjai ünnepi hétvége, ha minden hónapban megrendeznénk, unalmassá válna, a látogatók elveszítenék érdeklődésüket. Másrészt helyszíneink jelentős hányadában olyan munka zajlik, melyet zavarnának a folytonos látogatások. Végül, de nem utolsó sorban azok, akik megnyitják a kapukat, önkéntes munkát vállalnak, azért semmiféle ellenszolgáltatást nem kapnak. Úgy gondolom, így is köszönettel tartozunk nekik, hogy lehetővé teszik számunkra a látogatásokat.
Csak azt tudom javasolni, már nyár elején kezdje el figyelni a honlapot, kísérje figyelemmel, mikor jelennek meg azok az épületek, melyeket szívesen meglátogatna, és azonnal jelentkezzen.
Végezetül pedig nagyon remélem, így is tartalmasan tudta eltölteni a hétvégét, talált olyan helyszínt, programot vagy sétát, mely kedvére való volt. Ahol én jártam, ott nagyon kedvező tapasztalatokat szereztem, vezetőink kedvesek és felkészültek voltak, mindenhol hallottam újat, érdekeset.

Barátsággal:
Ghyczy Gabriella
országos szervező