A Jókai tértől - a Nagymező utcán át - a Liszt Ferenc térig

Előzetes regisztráció szükséges a bevasarloutca.hu honlapon. Az alkalmazott kihangosító készülék (VOX) használati díja: 450 Ft/fő, amit a helyszínen a készülék átvételekor kell megtéríteni a Tour Guide System munkatársa számára. A séták során kép és hangfelvételek készülnek, melyeket a szervezők az esemény népszerűsítésére felhasználnak! A programok változtatásának jogát fenntartjuk!
Telefon: 
+36 1 488-2075

Sétánkat a Jókai téren, az író, országgyűlési képviselő Jókai Mórnak (1825-1904) ércbe öntött szobrától kezdjük. Innen vonulunk az egykori Fabrikengasse - Grosse Feld Gasse- Zwei Mohren utcák történelmi átalakulását vizsgálva utolsó állomásunkig, a Liszt Ferenc téri Vian Caféig.
Bejárjuk a pesti Broadway egy szeletét. Megemlékezünk Somossy Károly (1837-1902) cirkusz-, orfeum- és varietéigazgatóról, aki „megtanította Budapestet mulatni”.
Felidézzük a monarchiabeli Pest világát, a két világháború között virágkorát élő pesti mulatónegyed híres mulatóit, a vendéglátókat, a mulattatókat, a kávéházak asztaltársaságait, művészvilágát. Megállunk a világhírű operettszerző, Kálmán Imre szobránál. Tisztelgünk a vásári bábos mesterséget bábművészi rangra emelő Kemény Henrik (1925- 2011) alakjának.
A Nagymező utcában meglátogatjuk Ernst Lajos (1872- 1937) műgyűjtő megújuló bérházát, amelyet a szecesszió mestereivel építtetett. Elmegyünk Magyarország legrégebbi és legrangosabb középfokú zeneoktatási intézménye, újabb nevén Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakgimnázium mellett. Megnézzük a Liszt Ferenc téren Vidor Emil (1867- 1952) építész házait és ugyanott az Európai Örökség- díjjal kitüntetett Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem előcsarnokába is bemegyünk.

Vezető neve: 
dr. Szabó Mária idegenvezető
Találkozó helyszíne
1061
Budapest
Jókai tér
Jókai szobor előtt
Séta indulási ideje: 
2019.09.22., vasárnap - 14:00
Séta időtartama: 
min 2 óra