Fashion Street – a Divat utcája

A séta megtelt, további regisztrációkat nem tudunk fogadni. A séták során kép és hangfelvételek készülnek, melyeket a szervezők az esemény népszerűsítésére felhasználnak! A programok változtatásának jogát fenntartjuk!
Telefon: 
+36 1 488-2075

A Dunáról kezdjük városnéző sétánkat, a Lánchíd közelében álló Kossuth gőzösről. Felidézzük a kort, amikor rakpartok, védművek nem zabolázták meg a folyamot, a Duna-partot gazdag kereskedők, polgárok bérházainak a sora szegélyezte. Amikor a Kishíd (Türr István) és Nagyhíd (Deák Ferenc) utca vezetett az egyedüli vízi átkelést biztosító Hajóhídhoz, mert még nem állt kőhidunk a Rakodópiacnál. Felidézzük a reformkori Pest feledésbe merült épületeit: a Kereskedelmi Csarnokot, Lloyd palotát, benne a Kaszinót, az első tőzsdét; a Diana fürdőt, amelynek ablakából figyelte gr. Széchenyi István a Lánchíd építését, az Angol Királynő szállodát, ahol Deák Ferenc a Kiegyezés pontjait fogalmazta.
A sétán megismerkedünk korunk vállalkozóival is, és új funkciót nyert terekkel. Megnézzük a hajózástörténeti kiállítást, és a Kossuth Múzeumhajó fedélzetén működő Vén Hajó Éttermet, a Medgyaszay-házat váltó Dorottya 8 Hotelt. Megtekintjük a klasszicista Kardetter- házból vendégváró tereket formáló Zenit Hotelt, az Alpár Ignác tervezte Tőzsdepalota (Pesti Hazai Első Takarékpénztár Egyesület) tereire épült Váci1-et, köztük a Hard Rock Cafét, meglátogatjuk Szerb Antal író szülőházát, mely 2004 óta Deák Palotaként ismert. Majd végigsétálunk a Fashion Streeten.

Vezető neve: 
Lengyel Vera idegenvezető
Találkozó helyszíne
1052
Budapest
Vigadó 2-es ponton
a Kossuth Múzeumhajó és Vén Hajó Étterem előtt (Lánchíd közelében)
Séta indulási ideje: 
2019.09.22., vasárnap - 11:15
Séta időtartama: 
cca 2,5 óra