Séta a Bródy Sándor utcától a Mikszáth térig

A séta megtelt, további regisztrációkat nem tudunk fogadni. A séták során kép és hangfelvételek készülnek, melyeket a szervezők az esemény népszerűsítésére felhasználnak! A programok változtatásának jogát fenntartjuk!
Telefon: 
+36 1 488-2075

A Régi Képviselőház elől indulunk. 1866-tól itt ülésezett az alsóház, a szemközti Nemzeti Múzeum dísztermében pedig a felsőház vitatta meg az ország dolgait-, amíg fel nem épült az „Ország háza’’ a Duna partján. A Főherceg Sándor utcai Tisztelt Ház, a honatyák világát Mikszáth Kálmán (1847-1910) írónk tudósításaiból, karcolataiból ismerjük.
A Múzeum körút és a Mária utca táján egykor futó Rákos-árok közötti területen sétálunk, ahol az 1838. évi nagy pesti árvíz után a Szépítő Bizottmány kőházak, paloták építését rendelte el. Elhaladunk több arisztokrata, mecénás palotája mellett. Egyházi és oktatási intézmények mentén járunk, melyek egész egyetemi negyedet alkotnak napjainkban.
Felkeressük a Festetics-palotát, mely a Mágnásfertály palotáinak a sorát nyitotta meg. Megtekintjük a Magyar Rádió Márványtermét. A Bródy Sándor utcában betérünk Ari Kupsus Galériájába, ahol Révész Anna festőművész mutatja be sajátos technikával készült műveit. Meglátogatjuk a felújított pesti jezsuiták Mária utcai templomát, és megtekintjük Feszty Masa Úti Madonnáját. Felkeresünk egy-két, a Krúdy Gyula utca egykor volt kisiparos műhelye, kereskedése helyén nyílt kávézót, éttermet- „kulthelyet". A Zappa bistroban zárjuk a sétánkat, Mikszáth Kálmán egykori lakásával, szobrával szemközt.

Vezető neve: 
Bíró Gábor idegenvezető
Találkozó helyszíne
1088
Budapest
Bródy Sándor u. 8.
az Olasz Kultúrintézet előtt
Séta indulási ideje: 
2019.09.22., vasárnap - 09:30
Séta időtartama: 
cca 2,5 óra