Csikágó Bethlen Téri Színpada, 1929

Előzetes regisztráció szükséges a bevasarloutca.hu honlapon. Az alkalmazott kihangosító készülék (VOX) használati díja: 450 Ft/fő, amit a helyszínen a készülék átvételekor kell megtéríteni a Tour Guide System munkatársa számára. A séták során kép és hangfelvételek készülnek, melyeket a szervezők az esemény népszerűsítésére felhasználnak! A programok változtatásának jogát fenntartjuk!
Telefon: 
+36 1 488-2075

Erzsébetváros külső részén 1896 és 1898 között "a teremtés lázában épült az új negyed, olyan sebesen nőtt ki a földből, hogy messzi kerületekből is a csodájára jártak……. a negyed megkapta egyesek szerint gúny-, mások szerint becenevét. Csikágó…. Az új pesti negyed mintha versenyt futott volna az ismeretlen amerikai nagybácsival; két év alatt lett a semmiből.” (Békés Pál: Csikágó c. gangregény)
E térség legnagyobb, hatemeletes, száz lakást számláló bérpalotájában indult el a Bethlen téri Színház élete. Az egykori és mai Társulat történetét, művészeit, művészeti programját, a színpad kulisszáit Szögi Csaba Harangozó Gyula-díjas Érdemes Művész, táncművész, koreográfus, táncpedagógus, a Színház művészeti vezetője mutatja be 12.30-tól.
13.00-ig.
Erzsébetváros Csikágó városrészének emblematikus épületét, Rákosi Jakab bérpalotáját, - amely a kezdetektől otthont ad színházi előadásoknak- a ház lakója, Marton Ildikó művészettörténész mutatja be.

forrás: http://www.bethlenszinhaz.hu/
Vezető neve: 
Szögi Csaba és Marton Ildikó
Találkozó helyszíne
1071
Budapest
Bethlen Gábor tér 3.
Bethlen téri Színház előterében
Séta indulási ideje: 
2019.09.21., szombat - 12:15
Séta időtartama: 
cca 1 óra