Hűlt helyek - Bűnös város, bűnös lányok

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, telefonszámot is kérünk (vis maior esetén segíti a gyors tájékoztatást). Regisztráció: bordelyseta@szembenezes.hu, információ: +3630 670 2091.
Telefon: 
+36306702091

Bringázz velünk egykori titkos találkahelyek, bordélyok, garniszállók között!
Visszarepítünk kétszázharminc évet az időben, és segítünk felfedezni a világvárosi fejlődésnek indult, amúgy viktoriánus erkölcsű Budapestet! Elmeséljük, megmutatjuk, hogyan éltek, hogyan gondolkodtak anno - az asszonyuktól otthonukban lényegében csak reprodukciót igénylő - polgárok és a nagyvárosba szerencsét próbálni érkező nők, akik nem tudtak kávéházi kaszírnőnek, cselédnek vagy virágárusnak elszegődni.
A századforduló fényes és árnyoldalai között kerekezve, terítékre kerülnek modernizáció és bűnözés összefüggései, a nő, mint adható-vehető, alantas lény. Sovány vigaszunk, hogy az a pár évvel korábbi, XVIII. századvégi angol módi - nevezetesen, hogy piacon árusították feleségüket a férfiak -, nálunk nem dívott.
Vezető bringásunk, Perényi Roland történész-régész, főmuzeológus, a korszak kutatója, interaktív programra várja sétánkra regisztráló bringás partnereit.
Ha nem jó az időpont vagy betelt a csoport, jelentkezz hírlevelünkre (http://www.szembenezes.hu/index.php?nav=registration), hogy elsők között, a nyilvános meghirdetést megelőzően értesítsünk az új lehetőségekről. Ha szeretnéd, veled egyeztetett időpontban, akár az általad szervezett csoporttal is útnak indulunk.

Céltábla 1874-ből (Fővárosi Képtár, Festménygyűjtemény)
A "luxusprostituáltként" számon tartott, 1914-ben meggyilkolt Mágnás Elza (sajtófotó)
Óvszerhirdetés (1900-as évek eleje)
Vezető neve: 
Perényi Roland történész-régész, főmuzeológus
Találkozó helyszíne
Budapest
A regisztrálókat e-mailben tájékoztatjuk a helyszínről
Séta indulási ideje: 
2019.09.21., szombat - 10:30
Séta időtartama: 
2-2,5 óra