Séta Óbudán, Budapest legrégebbi városrészében

Fontos számunkra a környezetünk, ezért a városnéző sétáinkon Tourguide (VOX) készüléket használunk. Alkalmazásával az idegenvezető anélkül, hogy zajt keltene az utcán és a belső terekben, normál beszédhangon beszél a mikrofonba, a beszédét a hallgatósága a kihangosító eszköz segítségével séta közben folyamatosan követheti. A kihangosító készülék (VOX) használati díja: 450 Ft/fő, mely díjat a helyszínen a készülék átvételekor kell megtéríteni a Tour Guide System munkatársa számára. A séták során kép és hangfelvételek készülnek, melyeket a szervezők az esemény népszerűsítésére felhasználnak! A programokra előzetesen regisztrálni szükséges, melyet az oldalunkon találnak. A programok változtatásának jogát fenntartjuk!
Telefon: 
+36 1 488-2075

Az Árpád híd évtizedekig elhúzódó építése, felújítása és a hídra vezető úthálózat kiépítése, fejlesztése során „modernizálódott” Óbuda három terén át vezet a sétánk.
Az időből kizökkenve a Római Birodalom legészakibb provinciájában, Pannónia Inferior fővárosában, Aquincum katonai táborának területén járunk, az első királyi kúria helyén, a középkori királyi, később királynéi és egyházi központban, a Zichy-család birtokközpontjában, a hídépítés előtti, „szanálatlan” Óbuda világában.
Miközben felidézzük Óbuda kiemelkedő történelmi korszakait, meglátogatjuk a Varga Imre szobrászművészünk szobra és Krúdy Szinbádja környezetében, a régi Postakocsi étterem helyén működő Esernyős - Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pontot. Felkeressük a Kádár-korszak üzletközpontjainak egyikét, a Flóriánt. Megnézzük, milyen árut kínál a Kórház utcai piac, mely egykor a magyar szón kívül a svábok, zsidók, szlovákok, szerbek, a bolgárkertészek szavától volt hangos.
Sétánk utolsó állomásaként a Meggyfa utcai Hercules-villa maradványait tekintjük meg, ahol dr. Kirchhof Anita PhD, az Aquincumi Múzeum régésze, főmuzeológusa kalauzolja a csoportot.
Az Aquincumi Múzeumba a 2019. évi Kulturális Örökség Napjai rendezvény alkalmából ingyenes a belépés szeptember 21-én (szombaton) és 22-én (vasárnap) a Múzeum állandó és időszaki kiállításának a megtekintéséhez.
Az óbudai sétáink útvonalán a római és az őslakos kelta–eraviszkusz kor feltárt régészeti leleteit, az in situ (eredeti helyen bemutatott) emlékeket ajánljuk megtekinteni az Aquincumi Múzeum kiállító helyein.

Vezető neve: 
Sípos István
Találkozó helyszíne
1033
Budapest
Szentlélek tér 6.
a Vasarely Múzeum bejárata előtt
Séta indulási ideje: 
2019.09.21., szombat - 09:45
Séta időtartama: 
2,5 óra