Legyen a Horváth-kertben Budán...

Időjáráshoz alkalmazkodó, kényelmes cipő és ruházat.
Telefon: 
+36 20 514-7518

„Legyen a Horváth-kertben Budán” – hangzik fel „A régi nyár” egyik híres dalában. Gyógynövény Baráti Társaságunk ugyan nem randevúra, de egy fantasztikus időutazásra hívja az egykori Horváth-kert és a szomszédságában volt Tabán hihetetlenül gazdag történelmi, kulturális értékei iránt érdeklődőket.
Az idei Kulturális Örökség Napjai kiemelt témája a szórakozás terei...A Horváth-kert és a Tabán megkerülhetetlen helyszínei a szórakozásnak Budán.
A Krisztinavárosi Havas Boldogasszony Plébániatemplom elől indulunk, megismerkedünk a Krisztinaváros kialakulásával, az egykori Horváth-kert és a Budai Nyári Színkör történetével, valamint a kert körüli épületek részleteivel. A Horváth-kertet az Orvos lépcsőnél elhagyva rátérünk a Tabáni botanikai tanösvényre, ahol áttekintjük a Budai-hegység geológiáját, a Nap-hegy és a Gellért-hegy érdekességeit, a hegyvidék növényvilágát a tanösvény segítségével. Utána – elérve az egykori Kereszt teret – időutazást teszünk a régi Tabán hihetetlenül színes világába, felidézzük a tabáni szórakozások kedvelt helyszíneit, megidézzük az idejüket itt szívesen töltő írókat, művészeket, zenészeket, egyszóval a negatívumai ellenére is romantikusnak, bohémnek tartott világot.
Legyen útitársunk - várjuk egy gazdag időutazásra!

Horváth-kert a Nyári Színkör épületével
Kereszt-tér egykoron
Vezető neve: 
Tolnai János
Találkozó helyszíne
1016
Budapest
Mészáros utca 1.
Krisztinavárosi Havas Boldogasszony Plébániatemplom előtt
Séta indulási ideje: 
2019.09.21., szombat - 09:00
2019.09.22., vasárnap - 09:00
Séta időtartama: 
Kb. 3 óra