Campus-séta az Állatorvosin

A sétához a varadi.adel@univet.hu e-mail címen előzetes regisztráció szükséges. A helyeket a jelentkezés sorrendjében töltjük fel, max. 30 fő.
Telefon: 
+36 1 478 4226

Rendhagyó campusnéző túránkon a nagy múltú állatorvos-képző intézmény több, mint 130 éves parkját, épületeit és az ezekben testet öltő kulturális és tudományos értékeket mutatjuk be. A Steindl Imre által tervezett, 1881-ben, neoreneszánsz stílusban épült pavilonrendszerű épületegyüttest Zsolnay kerámiákkal és Róth Miksa üvegablakokkal díszítették. A szobrokkal teli parkban (egyetemi állatorvos professzorok, feltalálók; Kentaur; ősi magyar kutyafajták szobrai) sétálva régi legendákat, történeteket is felelevenítünk. A volt főépületet (ma könyvtár) belülről is a nagyközönség elé tárjuk.
Az érdeklődők a séta után az új Egyetemtörténeti kiállításban mélyíthetik tovább ismereteiket. Az Állatorvostudományi Egyetem Hutÿra Ferenc Könyvtár, Levéltár és Múzeumban található országosan is egyedülálló Állatorvos-történeti Gyűjtemény anyagából rendezett Egyetemtörténeti tárlat az állatorvosképzés történetét mutatja be 1787-2016 között. Kiemelten fontos a párizsi világkiállításon (1900) elért nagyszámú tudományos eredmény; köztük a Magyary-Kossa féle gázkamra, valamint ifj. Vastagh György eredetileg demonstrációs célra szánt művészi értékű állatszobrai.

Vezető neve: 
Váradi Adél
Találkozó helyszíne
1078
Budapest
István u. 2.
A campus István utcai bejárata
Kapcsolódó helyszín: 
Séta indulási ideje: 
2018.09.15., szombat - 10:00
2018.09.15., szombat - 14:00
Séta időtartama: 
90 perc