KőkulTÚRA a Bükkalján

A program regisztrációhoz kötött! Jelentkezés a következő linken: https://goo.gl/forms/LHumErJfLQ2TkhLs1 Javasolt érkezés a találkozási pontra: 9:50!
Telefon: 
+36202181450

A túra során felkeressük a Hungarikum címet kapott bükkaljai kőkultúra főbb látnivalóit és legérdekesebb helyszíneit Bükkzsérc és Noszvaj környékén. Láthatunk barlanglakásokat, pincesorokat, művészien faragott kőszobrokat és természetesen a rejtélyes kaptárköveket is meglátogatjuk. A túra során érintjük a Bükkzsérci Pelyhe Pincét is (http://oroksegnapok.hu/helyszinek/3275), ahol megtekintjük Magyarország első zsűrizett tufapince faragásait. A présházban helyet kapott magánmúzeumban a szőlő-és borfeldolgozás tárgyi eszközei, valamint régi sütő-főző edények láthatók.
Útvonal: Bükkzsérc, Fekete Kos Fogadó – Községi emlékház – műemléki oltalom alatt álló római katolikus templom – Pelyhe-pince – műemlék jellegű Baglyos pincesor – Noszvaj, Pocem – Galassy-kripta – Pipis-hegyi kaptárkövek – Tufabánya – Kőporos – De la Motte kastély
Egerből a 8:50-kor Bükkzsércre induló busszal érdemes érkezni. Az autóval érkezőknek javasoljuk, hogy Noszvajon parkoljanak le, majd a Noszvajról 9:15-kor induló (Egerből Bükkzsércre közlekedő) autóbuszra szálljanak fel. Mivel a túra Noszvajon fejeződik be, így a túra végén helyben lesz a kocsijuk. Visszaérkezés Egerbe: 17:40-re, a Noszvajról 17:10-kor induló busszal.
A program regisztrációhoz kötött! Jelentkezés a követekző linken: https://goo.gl/forms/LHumErJfLQ2TkhLs1

Fidóci-pincesor - Cserépfalu
Bükkzsérc
Kaptárkő fülke
Vezető neve: 
Havasi Norbert
Találkozó helyszíne
3413
Bükkzsérc
Rákóczi út 135.
Fekete Kos Fogadó előtt
Séta indulási ideje: 
2017.09.17., vasárnap - 10:00
Séta időtartama: 
7 óra
Központi témák: 
TERMÉSZET ÉS ÖRÖKSÉG