Hűlt helyek - múltfaggató séták a Várban és a Vár alatt, középkori zsidó városnegyedek nyomában

A sétán való részvétel regisztrációhoz kötött. Jelentkezés: http://www.szembenezes.hu/setak/kozepkori-zsido-emlekek-nyomaban/ A telefonszám megadásával segít, hogy vis maior esetén gyorsan értesíthessük. Ha kerekesszékkel jön és segítséget kér, kérjük jelezze a regisztrációnál. A mozgáskorlátozottaknak sajnos nem minden helyszínre lehet bejutni.

Tudja-e, hogy a Budai Várban már 800 évvel ezelőtt éltek zsidók? És azt, hogy a stratégiai fontosságú várkapuban álló zsinagógájuk egyidős a mai Mátyás templomként ismert Budavári Plébániatemplommal? Ha nem a válasza és érdeklik az európai viszonylatban is kiemelkedő jelentőségű kincsek, fedezze fel velünk a láthatatlanságra kárhoztatott helyeket! Nézzen be a Budai Vár kockakövei alá, hogy láthassa a legújabb régészeti feltárások eredményét!
A feltárások egyik vezetője, Végh András szakértő tanítványai megmutatják önnek a helyeket, elmesélik történetüket, és fotók, illusztrációk segítségével elővarázsolják a középkori Budavárat - széles történelmi-kultúrtörténeti összefüggésben, tények és legendák tükrében elevenedik meg a középkori élet és környezet.
A Budapesti Történeti Múzeum és a Szembenézés Alapítvány beszélgetős, kényelmes, apróbb pihenőkre is lehetőséget adó, múltfaggató sétája állásfoglalás is: azt szeretnénk, ha láthatóvá válna közös történelmi-kulturális örökségünk, hogy segítse a múlt megismerését és feldolgozását.
A részvétel regisztrációhoz kötött, hogy mindenki minden hallani- és látnivalóhoz kényelmesen hozzáférjen.
Aki lemarad, szívesen látjuk későbbi sétáinkon. A hírlevelünkre regisztrálókat a nyilvános megjelenést megelőzően értesítjük a következő programokról.

a séta saját páholyából hallgatják a résztvevők a programvezetőt, Végh András középkorkutató történész-régészt
kerekesszékkel nem mindenhová lehet bejutni, de még így is megéri...
középkori sírkövek között
Vezető neve: 
Somogyi Miklós történész, orientalista és Szemere Kinga művészettörténész
Találkozó helyszíne
1014
Budapest
Szent György tér
Szent György tér, Görgey szobor (Korona cukrászda fölött a várfalnál)
Séta indulási ideje: 
2016.09.17., szombat - 10:30
2016.09.18., vasárnap - 10:30
2016.09.18., vasárnap - 15:30
Séta időtartama: 
kb. 1,5 óra
Központi témák: 
REFORMÁCIÓ EMLÉKÉV
TERMÉSZET ÉS ÖRÖKSÉG
OMF MEGALAKÍTÁSA