"Rejtett középkor" - régészeti séta Óbudán

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött: a 061 250 10 20 telefonszámon vagy a bartok.linda@obudaimuzeum.hu email címen.
Telefon: 
+36 1 250 10 20

A középkori Óbuda – a budai Várhegyen álló új királyi központ elkészültéig „Buda” – kiemelkedő szerepet töltött be az ország életében. A 11-13. század során a mai Árpád-híd budai hídfőjének két oldalán helyezkedett el az egykori királyi székhely egyházi és világi központja.
Bár a történelem viharai elsodorták a kor díszes templomait, lakóházait, és magát a királyi, majd királynéi várat is, a séta során megpróbáljuk rekonstruálni a középkori várost.
Felkeressük a város egykori határán álló ferences kolostor és templom romjait, a Piast Erzsébet által támogatott klarisszák kolostorának maradványait, a középkori piacteret és Óbuda egyetlen, ma is álló középkori eredetű lakóházát. Továbbá - a Kulturális Örökség Napja alkalmából - lehetőség nyílik felkeresni két, ritkán látogatható emléket is. Az Óbudai Múzeum pincéjében a 14. századi, gótikus Szűz Mária templom alapfalainak részlete látható, a református templom és parókia pincéje pedig az egykori királyi, királynéi vár várkápolnájának emlékeit rejti.

Óbudai Múzeum - Történeti séta
Vezető neve: 
Dr. Mojzsis Dóra
Találkozó helyszíne
1033
Budapest
Fő tér 1.
Az Óbudai Múzeum recepció (bejárat a Szentlélek tér felől)
Séta indulási ideje: 
2016.09.17., szombat - 10:00
Séta időtartama: 
120 perc
Központi témák: 
REFORMÁCIÓ EMLÉKÉV
TERMÉSZET ÉS ÖRÖKSÉG