Séta a Váci utca déli részén

A séta regisztrációhoz kötött: info@bevasarloutca.hu, szeptember 15-ig. A séta teljes ideje alatt kép- és hangfelvételek készülnek, melyeket a szervezők a rendezvény népszerűsítésével kapcsolatosan a későbbiekben nyilvánosságra hozhatnak. A programok változtatásának jogát fenntartjuk!
Telefon: 
+36 1 488-2075

A Váci utca – egykor Főutca, Nagy utca – már a középkorban is fontos szerepet töltött be Pest életében. A városfalon belül, a déli rondellától a Váci kapuig haladt. Megőrizte eredeti nyomvonalát. A XVII. században - I. Lipót császárról - Lipót utcára keresztelték. A Váci kapu lebontását (1789) követően a Váci nevet kapta a mai Erzsébet híd vonaláig, majd a XIX. század elején a Déli végéig. Építéstörténete és a pesti kereskedelemben betöltött szerepe miatt i, Pest egyik leggazdagabb, emlékekkel teli utcája.
Sétánk a közelmúltban sétálóutcává alakított déli részen halad, ami a pesti polgárság körében szinte nem is a klasszikus „Váci utcát” jelenti. Érdekességekben azonban ez a rész is bővelkedik. Megismerhetjük az „Új Városháza” legszebb belső részleteit, a szerb betelepülők épületeit, az eredeti Pálos rendi Szt. Mihály templomot, az „Angol kisasszonyok”tömbjét.
Felfedezünk néhány új „funkciót” régi épületek helyén, épületekben vagy afelett, és rácsodálkozhatunk néhány új üzletre, amelyek fiatalos lendületet adnak a patinás környezetnek.

Vezető neve: 
Kacskovics Fruzsina építészmérnök, idegenvezető
Találkozó helyszíne
1056
Budapest
Váci utca 85
Váci utca és Fővám tér sarok
Séta indulási ideje: 
2016.09.17., szombat - 10:45
Séta időtartama: 
2 óra
Központi témák: 
REFORMÁCIÓ EMLÉKÉV
TERMÉSZET ÉS ÖRÖKSÉG
OMF MEGALAKÍTÁSA