6. Házunk-hazánk országos fotópályázat kiállítás megnyitója

Telefon: 
+36305341138

A Kossuth Művelődési Központ a dabasi Fotóklub Egyesülettel együttműködve 2008-ban vállalkozott először országos pályázat kiírására „Házunk – hazánk” címmel a Kárpát-medencében élő magyar fotográfusok számára (a pályázatra a határon túlról Erdélyből és Újvidékről is érkeztek pályaművek).
Azóta általában 60-80 pályázó nevezett 300-400 képpel. A pályázat sikere, a rendelkezésre álló reprezentatív kiállító tér (a Kossuth Ház Galéria) a pályázati kiírást jegyzők pozitív hozzáállása, a kiállítás és a megjelentetett katalógus sikere után az intézmény továbbra is vállalja a „Házunk- Hazánk” pályázat kétévenkénti kiírását, felsorakozva a nagy hagyományú országos pályázatokhoz (Szentes, Békéscsaba, Győr stb.)
A kiállítás célja: A hazai és határon túli magyar fotóstársadalom figyelmét felhívni, munkásságát ráirányítani Magyarország és a Kárpát-medence társadalmi, természeti és kulturális értékeinek, lakóinak, hagyományainak és a hagyományok őrzésének művészi módon való bemutatására, megörökítésére, terjesztésére.
A kiállítás helyszíne az intézmény egyik telephelye, a Kossuth Ház Galéria és Kerekes László Alkotóház, amely a XIX. század első felében épült udvarház, Kossuth Lajos édesapjának, Kossuth Lászlónak volt lakóháza.
Az idős Kossuth házaspár 1838 októberében költözött leányaival Pestről Alsódabasra.
A rendezvény védnökségét a MAFOSZ vállalta fel.
A kiállítás a Dabasi Napok megnyitó programja.

Rendezvény helyszíne
PEST
2370
Dabas
Kossuth László u. 19.
Épület neve: 
Kossuth Ház Galéria
Rendezvény(ek) időpontja: 
2018.09.15., szombat - 14:00 - 17:00