Tűz, Tűz - interaktív családi délután a Tűrtorony udvarban

Telefon: 
+36205486325

Program:
Tűztorony udvar
Kísérőprogram: 9-13 óráig városszerte
Kerek egész órakor zászlós jelelés a Tűztorony erkélyéről, élénk színű (piros vagy sárga) zászlóval, mint a torony valamikori tűzőre, amikor annak idején tűzet észlelt.
Feladat: A város bármely pontjáról lefotózni a jelzést küldő Tűztornyot, majd a program kezdetéig személyesen bemutatni a múzeumi kollégáknak vagy feltölteni a Múzeum facebook oldalára www.facebook.com/vmmuzeum. A bemutatott képért ajándékokkal kedveskedünk.

Fő program: 14-17 óráig a Tűztorony udvarban
Az érdeklődők ismertetést hallhatnak a Tűztorony történetéről, megtekinthetik a Tűztoronyról szóló tárlókat és a történész muzeológussal a torony erkélyéről közösen megtekinthetik a várost.
A résztvevőknek lehetőségük van összemérni tudásukat a helyszínen, totót tölthetnek ki nyereményekért. Ehhez előzetesen a webes felületeinken teszünk közzé érdekes ismereteket. A gyermekeknek kézműves foglalkozást tartunk „Az én tűztornyom” címmel. Tervezzék meg saját ötleteik alapján, hogy nézne ki a saját tűzvédelmet szolgáló őrtornyuk. Rajzlapból, kartonpapírból, újrahasznosított anyagokból megalkothatják saját kis tornyuk makettjét.
Eközben kitekintünk más tűztornyokra is, magyar és európai tűztornyokat bemutatva szélesítjük ismereteinket, és fantáziánkat.
Szeptember 15-én és 16-án a Laczkó Dezső Múzeum kiállítóhelyei - a Várbörtön kivételével - ingyenesen látogathatók!

Rendezvény helyszíne
VESZPRÉM
8200
Veszprém
Vár utca 9.
Kapcsolódó helyszín: 
Rendezvény(ek) időpontja: 
2018.09.16., vasárnap - 14:00 - 17:00