Római Fesztivál

Telefon: 
+36 1 430-1081
Mini-aréna játékok gyerekeknek
Hagyományőrző bemutatók

Az Óbudán fellelhető régészeti emlékek jelentős része az ókor időszakát öleli fel. Ennek kapcsán a rendezvény szervezői látványos, ezt a kort idéző programokkal készülnek. A Római fesztivállal nemcsak a szórakoztatás, a szórakoztatva tanulás a cél, hanem az is, hogy felhívjuk a figyelmet a Flórián téren és az Óbudán található római műemlékekre. Az esemény hagyományteremtő céllal szerveződik, lehetőséget adva, hogy egy újabb kulturális turisztikai programmal gazdagítsa a Főváros és Óbuda turisztikai ajánlatát. 2017-ben a Kulturális Örökség Napjai programját gazdagítja a Római Fesztivál. A vendégek a Flórián téren lehetnek részesei az időutazásnak, hiszen egy valódi légiós tábor életébe csöppennek, ahol maguk is belekóstolhatnak az egykori római polgárok életébe. Nem mindennapi látvány lesz találkozni magával Hadrianus császárral sem. A kerület antik történelmét felidéző zenés, jelmezes seregszemléhez bárki csatlakozhat. A program Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata anyagi támogatásával valósul meg, egy napos, 10-18 óráig tartó, ingyenes kulturális programként.
Programismertető:
A Magyarországon működő római (vagy római korhoz kötődő) hagyományőrző csapatok találkozója - A csapatok életmód bemutatóval ismertetik meg a nagyközönséget a 2000 évvel ezelőtti katonák és gladiátorok mindennapjaival.
Interaktív gyermekprogramok
Színházi előadások
Kézműves bemutatók - Azon mesterségek fogásai ismerhetők meg, amelyeket már az ókorban is műveltek (nemezelés, ékszerkészítés, szövés-fonás, hálókészítés, őskori-ókori kerámiakészítés), melyeket életmód bemutatók kísérnek. Ez mintegy kiegészíti a fegyverpróbákat a hagyományőrzők táboraiban, az ókori gyermekjátékokat, a gladiátoriskolát, a mini aréna-játékokat.
Fotópályázat eredményhirdetés
További információ: aquincum@aquincum.hu

BUDAPEST, III.
1033
Budapest
Flórián tér
Rendezvény(ek) időpontja: 
2017.09.17., vasárnap - 10:00 - 18:00