Martsa Műterem és Művészkert

BUDAPEST, VIII.
1084
Budapest
József utca 37. fszt.4.
Telefon: 
+36 30 436-8389
E-mail: 
martsamuterem@gmail.com
Figyelem!: 

Mivel a terület csak a kijelölt úton biztonságos (az ódon kerítésfalak és a gipszszobrok omlékonyak lehetnek), ezért gyerekek csak állandó felnőtt felügyelettel tartózkodhatnak a kertben! Állatot, kérünk, ne hozzanak!
A kapucsengőn a 20-as gombbal csengessenek (Martsa-odú). A Művészkert a földszinten, a kapualjjal szemben, a sárga keramitos udvar mögött, a hátsó udvarban található!
Kérjük, az első udvari Társasház emeletére ne menjenek fel!

Adatok

Leírás

A hajdani Seenger kőfaragótelep helyiségeiben a 20. század elejétől képzőművészek dolgoztak. A magas bérházak között megbúvó kis udvarban, hatalmas fák és ódon téglafalak között, ma is aktív művészélet zajlik. A Martsa művészek számos kitűnő alkotása látható itt, a műtermekben és a zöldellő kertben egyaránt. A KÖN vasárnapja alkalmával vetítettképes előadásokon, valamint személyes beszélgetések során ismerkedhetnek meg a hely izgalmas és érdekes történetével az ide látogatók. A műhelyekben jelenleg a bodajki római katolikus zarándoktemplom 250 éves, fából faragott szobrainak, templomi díszeinek restaurálása zajlik, melyet ez alkalommal szintén megtekinthetnek a vendégek. A műteremben kiadványaink, saját készítésű emléktárgyaink és műalkotásaink is megvásárolhatók.
A cca. 80 perces, vetítettképes előadások - melyek során a kőfaragó időktől kezdve a 20. századi művészek életén át a jelen alkotóit mutatjuk be-, PONTOS kezdései ideje: 10 óra, 12.30 óra, 15 óra és 17.30 óra. Előadó: Martsa Piroska szobrászrestaurátor, műteremvezető. Az előadások műtermi körülmények között zajlanak.
A hely kerekesszékkel is megközelíthető, de a téglaösvény kissé egyenetlen. A műteremlátogatáshoz és az előadásokon való részvételhez nem szükséges regisztráció.