Óbudai Társaskör

BUDAPEST, III.
1036
Budapest
Kiskorona utca 7.
Telefon: 
+36 1 250-0288
E-mail: 
info@obudaitarsaskor.hu
Figyelem!: 

Az épületvezetésen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött!

Adatok

Leírás

Az Árpád híd tövében régi óbudai hangulatot idéz a Korona tér, Kiskorona utca, Mókus utca által határolt tömb. Három oldalra tekint az Óbudai Társaskör épülete, melynek múltja, mint Óbudáé, a római korig nyúlik vissza. Ezen a középkorban is lakott helyen a 19. században a Koronához és az Oroszlánhoz címzett fogadó és kávéház nyílt. A sok évtizedes használat és funkcióváltások azonban a felismerhetetlenségig átalakították az épületet, de az 1980-as években értő szemmel és szívvel Korompay Katalin építész feltárta, rekonstruálta, újjáteremtette azt. Korompay Katalin ezért a munkájáért Ybl Miklós-díjban részesült.
Az 1988-as átadás óta az Óbudai Társaskör épülete, kertje, minden szeglete kínálja a lehetőséget, hogy életteli események: koncertek, zenés irodalmi estek, kiállítások teremtsenek alkalmat a társas összejövetelre. Akik hozzánk járnak, már sokan ismerik egymást, ismerik és várják az élményt, amelyet ez a hely ad.
2018. október elsején az épület 200., az Óbudai Társaskör 30. évfordulóján nagytermünk ünnepélyesen felvette Till Ottó nevét.
Az Óbudai Társaskör Galériát a főváros ismert, progresszív kiállítóhelyei között tartják számon a kortárs képzőművészet iránt érdeklődők. A tárlatokat műfaji és generációbeli sokszínűség jellemzi.
Az Óbudai Társaskör fenntartója Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata.

Előtér
A TIill Ottó-terem bejárata
Kert
Till Ottó-terem