Goszthony Kúria

SOMOGY
7478
Bárdudvarnok
Bárdibükk 12.
Telefon: 
+36 70 3844307
E-mail: 
bardibukkglass@glassart.hu

Adatok

Leírás

Bárdudvarnok község Bárdibükk nevű településrésze volt a Goszthony család birtokának uradalmi központja. Itt található a kastély, a kápolna és a kúria.
A kúriában – Goszthony Mária festő- és keramikusművész akarata szerint – 1989-es halála óta is művészeti alkotómunka folyik, és kiállítás látogatható.
2019-ban emlékezünk Goszthony Mária halálának 30. évfordulójára!
1990 óta működik a Nemzetközi Üveg Alkotótelep, melynek kiemelkedő programja az augusztus 20-i héten megrendezésre kerülő Nemzetközi Üveg Szimpozion. Az alkotótelep területéről az egész községre kiterjedő művészeti események – hatodik éve – a Bárdudvarnoki Kulturális Hét/Zselic Lelke Fesztivál rendezvénnyé bővültek ki.
Év közben telefonos bejelentkezés alapján látogatható a Goszthony Mária Emlékkiállítás és a Nemzetközi Üveg Szimpozionok gyűjteményéből rendezett kiállítás, de időszakos kiállítások is vannak.
Az alkotótelep kemencéit alkalmanként művészek, művészeti iskolák bérlik, ilyenkor a szerencsések üvegfúvást is láthatnak. Vagy a saját programok alkalmával, mint az Üveges Majális, a Nemzetközi Üveg Szimpozion, Üveges Mikulás.
A kúria parkjában megtekinthető a 300-400 éves öreg tölgy is.
Rendes múzeumi nyitva tartás: 10 órától – 18 óráig, előzetes telefonos bejelentkezés alapján. December 24-től január 2-áig zárva.

Goszthony Kúria