Congregatio Jesu Budapest Belvárosi Rendháza

BUDAPEST, V.
1056
Budapest
Váci utca 47.
Telefon: 
+36 30 913 0119
E-mail: 
maliga.eniko@cj.hu
Figyelem!: 

A helyszíni adottságok miatt a csoportok létszáma korlátozott, ezért az épületlátogatás előzetes regisztrációhoz kötött. A jelentkezési sorrend alapján küldünk visszajelzést. Regisztráció: maliga.eniko@cj.hu e-mailcímen.
Kérjük, a vezetésre pontosan érkezzenek, mert a későn érkezőket már nem tudjuk fogadni!
Köszönjük a nagyszámú jelentkezést és érdeklődést. Ezúton is jelezzük, hogy MINDEN SÉTA BETELT, további regisztrációt nem tudunk fogadni! Megértésüket köszönjük.

Adatok

Leírás

Kulturális és történelmi kalandozások a Congregatio Jesu Budapest belvárosi rendházában. Az 1720-as években kezdték építeni a ma látható kolostorépület együttest. 1787-ben II. József az „angolkisasszonyoknak” adta a megüresedett kolostort zárda és iskola céljára. Később leégett, majd Pucher József és Diescher József tervei alapján újjáépítették, kibővítették. Így alakult ki a mai egyhajós, egytornyú barokk templom északi oldalához csatlakozó, egyemeletes barokk magból kiépített udvaros, háromemeletes, eklektikus épület, amihez szervesen kapcsolódik több épületrész: a CJ Budapesti Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium és Zeneművészeti Szakgimnázium, valamint a CJ Belvárosi Szent Mihály templom blokkja. A vezetés során megismerhetik a több évszázados műemlékegyüttes történetét, hallhatnak a helyszín híres látogatóiról, és megtekinthetik – többek közt – a Szabó Magda Abigél című regényéből készült filmből ismertté vált csigalépcsőt is. Az épület jelenleg is otthont ad a CJ nővérek budapesti közösségnek, emellett itt működik a CJ magyar központja is.

Congregatio Jesu Bp. Belvárosi Rendháza - Szent Mihály Templom
Congregatio Jesu Bp. Belvárosi Rendháza - belső kerengő
Congregatio Jesu Bp. Belvárosi Rendháza - házi kápolna freskórészlet
Congregatio Jesu Bp. Belvárosi Rendháza - belso udvar
Congregatio Jesu Bp. Belvárosi Rendháza