Gazdasági Versenyhivatal

BUDAPEST, V.
1054
Budapest
Alkotmány utca, 5.
E-mail: 
versenykultura@gvh.hu

Adatok

Leírás

„Ezer arcú műemlék” - „Nyitott GVH”
A Gazdaság Versenyhivatal a „Kulturális Örökség Napjai” program keretében megnyitja épületét a nagyközönség számára.
A „Nyitott GVH” című rendezvény keretében jogtörténeti kiállítást tekinthetnek meg a látogatók, mellyel a GVH tisztelegni kíván a magyar versenyjog és versenyjogi jogalkalmazás előtt. A kiállítás tematikusan mutatja be a gazdasági versenyt szabályozó megállapodásokról szóló 1931. évi XX. törvénycikk létrejöttének körülményeit, hazai és nemzetközi hátterét, a Kartellbizottság szervezetét és működését, továbbá válogat a korabeli kartell ügyekből, elvi mondásokból.
A kiállítás megtekintése mellett a látogatók épülettörténeti előadást hallhatnak arról, hogy miként lehet egy közel 150 éves épületet a mai kor követelményeinek, design irányzatainak megfelelően kialakítani és funkcionalitásában összhangba hozni egy hivatal működésével.
Az épülettörténeti érdekességeken túl a GVH fogyasztóvédelmi kampányát önálló előadás keretében, interaktív módon kívánjunk bemutatni az érdeklődőknek.
A „Nyitott GVH” program keretében a GVH 2016. szeptember 17-én 10 és 15 óra között várja az érdeklődőket jogtörténeti kiállítással és a következő előadásokkal:
10.30 - 11.15 Előadás az épület történetéről, egykori és mai funkcióiról, a belsőépítészeti tervezés szempontjairól; Kéry Balázs - építész
11.15 – 11.45 A GVH fogyasztóvédelmi kampányának interaktív bemutatása; Basa Andrea - sajtószóvivő
11.45 - 12.00 Kérdések- válaszok
13.00 - 13.45 Előadás az épület történetéről, egykori és mai funkcióiról, a belsőépítészeti tervezés szempontjairól; Kéry Balázs - építész
13.45 – 14.15 Előadás a GVH munkájáról, tevékenységéről, küldetéséről; Basa Andrea - sajtószóvivő
14.15 – 14.30 Kérdések – válaszok
A GVH munkatársai a program teljes időtartama alatt a látogatók rendelkezésére állnak.
Várjuk Önöket!