Kiscelli Múzeum

BUDAPEST, III.
1037
Budapest
Kiscelli u. 108.
Telefon: 
+36 1 250-0304
E-mail: 
sziray.zsofia@kiscellimuzeum.hu
Figyelem!: 

A kriptalátogatással egybekötött épülettörténeti séta előzetes regisztrációhoz kötött. Maximális létszám sétánként 40 fő. Regisztráció: sziray.zsofia@kiscellimuzeum.hu

Adatok

Leírás

A Kiscelli Múzeum Óbudán, egy zöld parkkal körülvett barokk kolostor és templom hangulatos épületegyüttesében várja a főváros újkori története és képzőművészete iránt érdeklődőket. Állandó várostörténeti kiállításainkon többek között patinás bútorokat, cégéreket, tervrajzokat, ezüsttárgyakat és korabeli fotókat mutatunk be.
Aktuális időszaki kiállításunk a #moszkvater - A Széll Kálmán tér története címmel a tér múltját és jelenét dolgozza fel, személyes visszaemlékezéseket és tárgyakat is felvonultatva a kiállítás központi eleme, az egykor a téren álló és jelenleg a múzeum Templomterében bemutatott óra körül. A múzeum képzőművészeti gyűjteményét gondozó Fővárosi Képtár aktuális időszaki kiállítása Őrzők címmel Gádor Magda és Nagy Sándor szobrászművészek munkáit mutatja be emeleti kiállítóterünkben.
A múzeum és környéke kirándulási célpontként is ideális. Az épület melletti parkerdőn turistaút vezet át, amelyen végigsétálva megtekinthetik a kiscelli kálváriát, a Golgota szoborcsoportot, valamint a Szent vér-kápolnát.
A múzeum megközelíthető a Széll Kálmán tértől a 17-es villamossal, a Batthyány tértől a 19-es villamossal a Szent Margit Kórház megállóig utazva, rövid sétát megtéve a Bécsi úton visszafelé, majd meredeken felfelé a Kiscelli utcán. Kényelmesebb megközelítési lehetőség a Kolosy tértől a 165-ös autóbusszal a Remetehegyi út végállomásig utazva, majd rövid sétát megtéve a Kolostor utcán lefelé.

Légifotó a Kiscelli Múzeumról
A Kiscelli Múzeum bejárata
A Kiscelli Múzeum belső kertje
A múzeum főbejárata
A Kiscelli Múzeum egykori Templomtere (ma kiállítótér)
A #moszkvater - A Széll Kálmán tér története című időszaki kiállítás
Gádor Magda és Nagy Sándor szobrászművészek kiállítása
Állandó cégérkiállításunk
Az Arany Oroszlán patika eredeti belső berendezése
Az állandó várostörténeti kiállítás szecessziós terme